MENIU
Editorial, Politic, Politic intern

Lazăr, agentul electoral al PSD

Încă nu a început oficial campania electorală pentru alegerile europarlamentare, dar PSD beneficiază deja de un ajutor nesperat venit chiar de unde se aştepta cel mai puţin. Majoritatea liderilor PSD fie au fost urmăriţi penal, fie au condamnări în diferite dosare, fie au fost chemaţi la o „discuţie” de către procurori. Ajutorul nesperat pentru PSD în prag de campanie electorală vine chiar de la şeful procurorilor din România.

Cu fiecare zi în care Augustin Lazăr refuză să demisioneze şi are apariţii penibile în mass-media, PSD câştigă puncte electorale fără să facă mari eforturi. Tăcerea suspectă, dar uşor de înţeles, a preşedintelui Klaus Iohannis în cazul lui Augustin Lazăr nu face decât să ajute PSD. Nici măcar referendumul susţinut şi promovat destul de agresiv de Iohannis şi aliaţii politici nu poate să acopere scandalul legat de trecutul tenebros al procurorului Lazăr.

Cum să vii şi să promovezi un referendum pe teme de justiţie când tu, în calitate de şef al statului, te faci că nu vezi pe cine susţii în cea mai înaltă funcţie a Parchetului General? La fel a făcut Klaus Iohannis şi în cazul Laurei Codruţa Kovesi, dar acum lucrurile sunt parcă şi mai grave.

În fiecare zi apar mărturii ale oamenilor care au trecut prin calvarul puşcăriilor comuniste, care povestesc cât de important era rolul lui Augustin Lazăr în acele vremuri şi cât rău a făcut personajul ajuns efemer dar nu întâmplător în funcţia de Procuror General al României.

Fiecare zi în care Augustin Lazăr rămâne în fruntea Parchetului este o dramă pentru imaginea României, o pierdere pentru capitalul electoral al preşedintelui Iohannis şi un câştig gratuit pentru PSD, care şi-a găsit un agent electoral perfect.

Previous ArticleNext Article

2 Comments

  1. Pt că, realmente, acești indivizi nu dau doi bani pe rezultatul real al unui vot, fiind conștienți ca sunt departe mult de a mai câștiga ceva în vremurule astea, după 15 ani de secu-băsism. Ei știu prea-bine cum ajung să fie puși pe scaune, iar asta nu are mare legătură cu votul real. Rezultatul lor se rezolvă din pix. Plus că, știu prea-bine care e pulsul electoratului, nu se uită ei în gura unui Pieleanu sau a altor făcători de sondaje prin metoda “stat în cur pe scaun”.
    Acești indivizi propriți de servicii au doar atribuția să-și joace cât mai bine piesa de teatru conform scenariului primit. Restul primesc de la băieți. Dacă scenariul e prost, așa îl joacă. Pe sistemul “noi muncim, nu gândim.” Tema e clară: “faceți circ oricât de cinic și ridicol, încât să pară că sunteți pe val, ca să nu se mire nimeni după ce vă scoatem câștigători”. Simplu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *