MENIU
Editorial, Politic, Politic intern, Stirile zilei

5 motive pentru care Dragnea este la puşcărie

Am scris pe 16 aprilie 2019 despre cele 3 motive pentru care Liviu Dragnea trebuie neapărat condamnat. Aşa cum se aştepta multă lume, dar mai ales îşi dorea şi mai multă lume, liderul PSD a fost întemniţat la Rahova. Nu discut acum despre situaţia absolut aberantă şi nocivă de a te bucura că un om a fost băgat la închisoare. S-a scris deja destul de mult pe tema asta. Spun doar atât: SUNTEM O ŢARĂ CARE NU SE MAI FACE BINE!

Revenind la felul în care Liviu Dragnea a ajuns să treacă de la faza de „cel mai puternic om din România” la „cel mai important puşcăriaş din România” trebuie spus de la început că există mai multe motive care, analizându-le, putem înţelege mai uşor cum s-a ajuns să îl vedem pe liderul PSD în duba poliţiei mergând spre Rahova.

1. DRAGNEA ERA MULT PREA PUTERNIC
Probabil că de la Ion Iliescu şi Adrian Năstase, social-democraţii din România nu au mai avut un lider de partid atât de puternic şi de influent. Lui Dragnea i s-a spus în multe feluri, că este dictator, că i se urcase la cap puterea, că i se dezvoltase un cult al personalităţii exagerat de mare. Da, aşa este. Liviu Dragnea era dictator, conducea cu mână forte partidul, dar performanţa unei formaţiuni politice aşa cum este PSD depinde de cât de puternic este liderul său.

2. DRAGNEA ERA PERICULOS LA PREZIDENŢIALE
Viitoarele alegeri prezidenţiale ne dezvăluie o cursă în care actualul preşedinte, Klaus Iohannis, este favorit cert. Liviu Dragnea era singurul care putea strânge acel electorat anti-Iohannis şi anti-stat paralel. Nu spun că Dragnea l-ar fi învins pe Iohannis, dar din acest moment, cum se spune în termeni fotbalistici, actualul şef al statului este cu poarta goală.

3. DRAGNEA ERA UN GHIMPE PENTRU UNIUNEA EUROPEANĂ
Alegerile europarlamentare ne arată o reconfigurare a polilor de putere în Uniunea Europeană, chiar dacă popularii europeni şi socialiştii (ambele partide europene îl urau pe Liviu Dragnea) controlează Parlamentul European. Nimeni de la Bruxelles nu îşi dorea ca la Bucureşti să există un fel de Salvini sau Viktor Orban. Şi aşa există deranj mare din cauza populiştilor europeni. România, cu potenţialul său economic şi demografic, nu trebuia să aibă un lider populist care să nu răspundă comenzilor venite de la Bruxelles. În niciun caz nu spun că în spatele condamnării lui Dragnea se află lideri importanţi ai UE, ci afirm cu tărie că la Comisia Europeană şi în alte instituţii europene ieri s-a desfăcut şampania.

4. DRAGNEA ŞI-A NEGOCIAT PROST LIBERTATEA
S-a scris şi s-a vorbit foarte mult despre faptul că în ultimii ani Liviu Dragnea şi-a negociat libertatea. S-a încercat asocierea lui Dragnea cu oameni din structurile de forţă al acestei ţări. Nu ştiu şi nici nu am dovezi să spun că Dragnea stătea la masă cu aceşti oameni care, din păcate, decid cine e băgat la închisoare şi cine nu. Cert este că Dragnea nu a dorit să mai negocieze nimic, cu toate riscurile posibile. Mai mult, în ultimii 3 ani, Dragnea a făcut deranj mare în 2 zone sensibile: justiţie şi servicii de informaţii. Iar când cele 2 entităţi îşi dau mâna nimeni nu scapă, indiferent cât de puternic te crezi în ţara asta. Dragnea se credea puternic, dar ştia că adevărata putere este în altă parte.

5. DRAGNEA E PREA MÂNDRU CA SĂ ACCEPTE O AŞA-ZISĂ „VINOVĂŢIE”
Nu ştiu ce conţine dosarul lui Dragnea, ce probe sau dovezi au avut judecătorii. Înţeleg însă că şansele liderului PSD de a scăpa de puşcărie depindeau de o recunoaştere a prejudiciului sau de o schimbare a încadrării juridice. Nici nu mai contează. Liviu Dragnea nu ar fi acceptat să recunoască fapte pe care nu le-a comis. Iar el ştia că nimeni şi nimic nu îl mai puteau scăpa de Rahova.

PS. Liviu Dragnea nu a avut nicio şansă într-o ţară plină de ură, ipocrizie şi foarte multă prostie!

Previous ArticleNext Article

7 Comments

  1. Sunt perfect de acord cu tine ,ai mare dreptate , LIVIU DRAGNEA a dorit să așeze ROMÂNIA acolo unde – i este locul dar Sistemul și justitia au lucrat mana – n mâna și au triumfat intr -o tara in care justitia face POLITICĂ .

  2. Da, consider că e un Raționament Foarte Corect! Păcat de astfel de Mizerii/Nedreptăți ce se fac în Politică și Nu numai! 😐

  3. Superba și foarte pertinentă analiza dvs. Din păcate trăim într o tara în care nivelul de inteligenta a scăzut dramatic și astfel oricâte argumente logice,care ar trebui sa te pună pe gânduri dincolo de ce se publică în mizeria numita Facebook, nu au nici o valoare. O zi buna va doresc

  4. Dragnea a deranjat multe interese, pentru gastile securiste din Romania(ORGANIZATIA MAFIOTA STATALA_JUSTITIA) si ale cotropitorilor multinationali……iar aceasta manipulare mizereabila facuta de gastile mafiote_securiste primitive imi lasa un gust amar.Doresc poporului roman multa,multa „dobinda” si o SCLAVIE VESNICA pentru trdare.

  5. SA LE DEA DUMNEZEU -TRADATORILOR , DOAR CEEA CE FAC EI ACESTUI POPOR . SA SE ALEAGA PRAFUL SI PULBEREA DE CEI CARE ::I–AU TRIMIS PE basescu si blaga IN PARLAMENTUL EUROPEAN SI PE DOMNUL DRAGNEA LA PUSCARIE !!!

  6. Treziti-va la realitate, incetati sa va mai lasati prostiti, ati saracit si v-au distrus tara in urma naivitatii voastre! Dragnea nu este nici un erou, este victima luptei dintre familiile mafiote ce se afla la putere profitand de prostii pe care ii manipuleaza. Nici Dragnea si nici Iohanis nu au miscat un deget pentru binele poporului, au devenit „patrioti” numai atunci cand au intrat in conflict pentru putere si s-au amenintat reciproc. Ce au facut efectiv aceasta clasa politica si aceasta justitie corupte pentru binele acestui popor de natarai si fraieri inafara de vorbe goale si promisiuni cu care v-au zapacit? Chiar nu sunteti capabili sa vedeti ca in timp ce voi va dezbinai impartindu-va in tabere sa-i sustineti poporul devine tot mai sarac si mai indatorat iar ei tot mai bogati si mai puternici? Popor de adormiti si lasi, cand te vei trezi oare sa-ti aperi propriile interese? Cand te vei hotara sa-ti alegi oameni integri si capabili care sa te conduca si impotriva carora sa nu te mai lasi manipulat? Priviti la cei pe care i-ati ales, imediat ce s-au vazut in frunte in loc sa se uneasca impotriva mafiei au inceput sa lupte intre ei pentru putere… halal patriotism!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *