MENIU
Editorial, Politic, Stirile zilei

De la Iohannis și Orban mai puțin, de la Dumnezeu mai mult! O CRIZĂ AȘA CUM NU AM MAI VĂZUT!

Lumea este devastată de pandemia de coronavirus. Ceea ce părea o chestiune oarecum izolată în anumite regiuni ale Chinei a devenit o problemă de o gravitate mondială. Mulți au prezis că vom fi loviți de o pandemie și că nu vom fi pregătiți să facem față. Totul se desfășoară cu rapiditate și suntem departe de a ajunge la un final fericit. Și România este lovită de acest tsunami pandemic. Dar cât de pregătiți suntem să trecem cu brio peste acest necaz?

Nu vreau să intru în comentarii tehnice și medicale legate de modul în care a apărut, răspândit și evoluează pandemia de coronavirus. Avem specialiști care trebuie lăsați să muncească și să explice exact ce se întâmplă. SĂ AVEM ÎNCREDERE ÎN RAED ARAFAT ȘI ECHIPA DIN COMITETUL DE URGENȚĂ!

 • România este o țară mică care trebuie să facă față unei pandemii.
 • România are o economie mică, care trebuie să facă față efectelor devastatoare ale pandemiei.
 • În situații de pandemie mondială legată de răspândirea unui virus, adică ești în război cu un dușman invizibil, România ar trebui să se bazeze și pe resursele proprii.
 • România nu poate aloca prea multe resurse pentru lupta cu pandemia pentru că nu are! De ce nu are? Pentru că pe nimeni din clasa politică nu a interesat să dezvolte România, să o facă o țară puternică, cu resurse proprii.
 • România are un sistem de sănătate sufocat de probleme, deși bani au fost alocați tot mai mulți în ultimii ani. Norocul României este că îl are pe Raed Arafat, care a pus la punct întregul sistem operațional de urgență, vital în situații cum este pandemia de coronavirus
 • România este o țară dependentă de importuri! Marile lanțuri de hypermarket controlează tot ce înseamnă industrie alimentară. Dacă Uniunea Europeană va avea probleme de aprovizionare alimentară, România va fi lovită puternic, mai ales în zona urbană. Firmele românești din industrială alimentară nu au avut nicio șansă să se dezvolte, iar dacă cineva ridica această problemă era considerat anti-european și naționalist. Au râs de Liviu Dragnea și Petre Daea că mâncau roșii în diverse locații unde produceau români. O să ducem dorul acelor roșii și a altor produse alimentare românești când o să vedem că din import nu mai vine nimic pentru că la granițele UE sunt mari probleme!
 • România nu e dependentă de exporturi pentru că exportă puțin. Dar nici ceea ce exportam până acum nu se va putea pentru că se închid uzinele care produceau. Mă refer evident la Renault și Ford.
 • Cei mai afectați de efectele economice ale pandemiei de coronavirus vor fi românii care au mici afaceri: restaurante, cafenele, saloane de înfrumusețare și altele. Deja oamenii care lucrează în aceste zone au fost anunțați că nu mai au loc de muncă. Șomajul tehnic este o soluție de avarie disperată, dar e mult prea puțin.
 • Se vorbește despre recesiune globală, scenariu probabil pentru următoarea perioadă, iar România nu are cum să fie ferită.
 • Și dacă ar dori, președintele Iohannis și Guvernul Orban nu ar avea de unde să aloce bani pentru a pompa în economie. România produce mult prea puțin pentru a strânge și a împărți atunci când e nevoie. Se spunea că nu e bine să ai creștere economică bazată pe consum. Nu se va mai pune problema de așa ceva pentru că riscăm să nu avem ce să consumăm.
 • AVEM NEVOIE DE SOLIDARITATE, DISCIPLINĂ ȘI OPTIMISM! FĂRĂ ISTERIE, PANICĂ ȘI DEPRESIE! Doar așa vom face față acestei încercări!

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *