MENIU
Editorial, Politic, Stirile zilei

O ȚARĂ DUPĂ CHIPUL ȘI ASEMĂNAREA LUI KLAUS IOHANNIS

În curând se vor face 7 ani de când România este condusă de la Palatul Cotroceni de către Klaus Iohannis. Apărut în viața românilor ca o mare speranță politică, fostul primar al Sibiului este mai degrabă o dezamăgire, un președinte care nu a făcut decât să semene ură și dezbinare printre români. Un singur obiectiv și-a propus: eliminarea PSD de la butoanele puterii. Și a reușit! Dar care este costul?

România are parte de un președinte care lipsește de la momentele importante. Fie că a fost vorba despre drame precum incendii în spitale, fie că societatea este măcinată de dispute politico-sociale importante, Klaus Iohannis preferă să nu se implice. În singurele momente în care a decis să intervină, Klaus Iohannis a avut un scop precis: să adauge capital electoral, fie îmbrăcând celebra geacă roșie, fie făcându-și apariția în mod oportunist și urcându-se pe cadavrele celor care au murit la ”Colectiv”.

România condusă de Klaus Iohannis este o țară în care ipocrizia politică, indolența și oportunismul au fost ridicate la cel mai înalt nivel. Actualul șef al statului a reușit, din păcate, performanța negativă, de a-i face pe români să fie scârbiți de clasa politică, să nu mai creadă că politicienii din valul nou (aici mă refer în mod special la cei din USR-PLUS) sunt mai buni decât vechii politicieni. Acest fapt este de o gravitate fără margini, lucru care se vede în lehamitatea oamenilor atunci când vine vorba de clasa politică. Zeci de ani de acum încolo, România va fi condusă ilegitim de politicieni care sunt votați de un sfert din populația cu drept de vot.

Ce au văzut românii în cei aproape 7 ani de mandat ai lui Klaus Iohannis?

  • îți poți lua 5, 6 case din banii de meditație și nu pățești nimic;
  • poți să impui un Guvern, deși românii au votat cu totul altceva;
  • poți face tot ceea ce criticai la adversarii politici, iar asta este cea mai mare ipocrizie politică de care dă dovadă actualul șef al statului;
  • poți sta pe margine, te poți ascunde, deși românii așteaptă soluții de la cel mai important om în stat (au trecut ani de zile de când Iohannis nu a mai acordat un interviu în mass-media);
  • poți duce aroganța politică pe cele mai înalte culmi;

Imediat după a ajuns președinte, Klaus Iohannis a anunțat că dorește ”guvernul său”. A făcut tot ce a putut și a instalat două guverne controlate de el. Care este rezultatul? Guvernul Orban și Guvernul Cîțu sunt cele mai slabe executive pe care le-a avut România după 1990. Dar….președintele României…tace! Așa cum a tăcut de când a ajuns la Palatul Cotroceni.

Acesta este Klaus Iohannis, un politician șters, ajuns președinte prin susținere puternică din exterior și care va rămâne în istorie prin….NIMIC!

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *