MENIU
Editorial, Politic

Pro și contra ȘOȘOACĂ

Vreau să spun de la început că nu o cunosc personal pe Diana Șoșoacă, nu am interacționat în mod direct, singurele ocazii în care am schimbat câteva mesaje fiind atunci când am invitat-o în emisiunile tv de care mă ocup.

Vreau însă să fac câteva precizări, în calitate de observator al vieții politice din ultimii ani. Despre Diana Șoșoacă a început să se vorbească după ce AUR a dat lovitura la alegerile parlamentare. A devenit evident că scena politică se va dinamiza după intrarea AUR în Parlament, iar Șoșoacă face parte din acest tablou politic schimbat.

Nu vreau să discut despre ieșirile publice ale Dianei Șoșoacă, s-a tot vorbit despre asta. Sunt ieșiri publice pe care doamna senator și le asumă și cu siguranță și le calculează. Să nu uităm însă cum am ajuns ca Diana Șoșoacă să facă agenda publică în România în anumite perioade. Electoratul s-a pronunțat, a venit la vot și a spus că Șoșoacă merită să fie senator al României. Este un fapt care nu poate fi contrazis.

De ce a votat-o lumea pe Diana Șoșoacă? Simplu. Pentru că mare parte din clasa politică a ultimilor ani a dezamăgit. Iohannis, Ponta, Dragnea, Orban, Cîțu, Barna, Cioloș, toți au fost într-un fel sau altul la putere și au dezamăgit. S-a creat astfel un vid electoral care a fost ocupat de AUR și, implicit de Șoșoacă. Așa că vinovații pentru apariția în viața noastră politică și, mai nou, pe scena internațională a ”fenomenului” Șoșoacă trebuie căutați în clasa politică, mai exact la vârful puterii.

Doamna senator alege cum să se comporte în public, în Parlament, cu presa, etc. Dacă a încălcat legea, atunci să suporte consecințele. Dar hai să o lăsăm mai ușor cu lamentările penibile despre felul în care Diana Șoșoacă alege să facă politică. E un fel de a face politică și nu se întâmplă doar în România.

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *